Advocatenkantoor Baldew 

mediation in Den Haag

familieopstelling tijdens echtscheiding

Voor meer informatie belt u naar 070 - 359 53 23

Een echtscheiding kan op een positieve manier aflopen, maar helaas ook op een negatieve manier. Als dit op een negatieve manier verloopt, kunnen beide personen pijn, verdriet en stress ervaren. De scheidende partners hebben eens van elkaar gehouden. Het is daarom van belang dat beide partners tijdens de echtscheiding de pijn doorleven en hun ei kwijt kunnen. Praten, de pijn delen en blijven communiceren over de gevoelens is daarbij van groot belang. In deze situaties kan familieopstelling uitkomst bieden.

Harmonie

Herstel de orde binnen het gezin en betrek iedereen bij het proces. Met een familieopstelling wordt informatie zichtbaar die belangrijk is voor de balans in het gezin. Het gaat om geven en nemen en het proces die je samen, hand in hand ervaart.

De ouders kunnen op een meer liefdevolle manier uit elkaar gaan. Een goede scheiding is mogelijk als beide partners tegen elkaar zeggen:
‘Ik heb veel van je gehouden, ik heb je graag gegeven wat ik je gegeven heb. Ook jij hebt me veel gegeven en ik houd dat in ere. Voor datgene wat tussen ons is misgegaan, neem ik de verantwoordelijkheid voor mijn aandeel. En nu laat ik je gaan in vrede.’
Een familieopstelling heeft altijd een krachtig en langdurig effect vanwege de verkregen nieuwe inzichten. Niet alleen de relatie die uiteindelijk niet succesvol was, maar ook in nieuwe relaties, vriendschappen, de band met ouders, collega’s en met jezelf.